17 candidați la funcția de membru al CSM. Când se va desfășura etapa finala a concursului
Full Article 2 minutes read

17 candidați la funcția de membru al CSM. Când se va desfășura etapa finala a concursului

La etapa finală a concursului pentru desemnarea celor patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), au fost admiși 17 dintre cei 18 candidați care și-au depus dosarele. Decizia a fost anunțată de către președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, din cadrul parlamentului, Vasile Bolea, marți, 10 martie, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Din 18 dosare, la faza finală au fost admise 17 dosare. În scurt timp, lista persoanelor admise la faza finală va fi publicată pe site-ul parlamentului. Persoana care nu a fost admisă va fi înștiințată în mod corespunzător” a anunțat acesta.

Potrivit deputatului, ar fi vorba despre un candidat cu numele de familie Buzinschi. Dosarul acestuia a fost respins deoarece ar fi fost incomplet: au lipsit cazierul judiciar și viziunea candidatului despre cum va activa, în cazul în care va fi admis la concurs.

De asemenea, Comisia juridică a decis că vineri, 13 martie, va fi organizat concursul propriu-zis. Candidații admiși vor fi înștiințați pentru a se prezenta și a fi evaluați.

Concursul va dura toată ziua, va începe la ora 9:00 și va dura până la 18-18:30.

După finalizarea concursului, cei patru candidați selectați vor fi prezentați plenului parlamentului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: