18 pretendenți la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Dosarele candidaților
Full Article 2 minutes read

18 pretendenți la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Dosarele candidaților

18 persoane și-au depus candidaturile pentru a participa la concursul pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Comisia juridică, numiri şi imunităţi a publicat, joi, 20 ianuarie, dosarele acestora. Totodată, reprezentanții parlamentului îndeamnă societatea civilă să-și expună opinia, în termen de cinci zile, asupra pretendenților.

Este vorba despre:

1. Osmochescu Nicolae
2. Mărgineanu Iurie
3. Baeşu Valeriu
4. Băieşu Sergiu
5. Ciugureanu-Mihailuţă Carolina
6. Popa Victor
7. Coptileţ Valentina
8. Manea Vladislav
9. Roşca Valentin
10. Ţoncu Sanda
11. Spînu Ludmila
12. Belei Elena
13. Frunză Iurie
14. Sosna Alexandru
15. Creţu Ion
16. Fortuna Ghenadie
17. Vizdoga Tatiana
18. Buzinschi Ion

Opiniile pe marginea candidaţilor înscrişi în concurs pot fi prezentate în termen de 5 zile de la publicarea prezentului anunţ la [email protected] cu menţiunea ”opinie pe marginea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea Parlamentului”. Comisia nu va lua în calcul opiniile anonime.

Amintim că, în data de 5 februarie, Comisia juridică, numiri și imunități a parlamentului a aprobat, miercuri, 5 februarie, regulamentul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din rândul profesorilor titulari de drept.

Precizăm că la 20 decembrie 2019, parlamentul a votat în lectură finală modificările la Legea cu privire la CSM. Proiectul a fost aprobat cu 56 de voturi ai deputaților PDM și PSRM. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședință înainte ca documentul să fie supus votului.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: