30 de zile de arest preventiv pentru carabinierul care a împușcat un tânăr la Bălți
Full Article 1 minutes read

30 de zile de arest preventiv pentru carabinierul care a împușcat un tânăr la Bălți

Carabinierul care a împușcat mortal un tânăr în satul Elizaveta, din municipiul Bălți, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Bălți, sediul Sîngerei, la solicitarea procurorilor. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. 

Șeful Procuraturii Bălți, Victor Tureac a declarat pentru „СП” că bărbatul reținut este subofițer, angajat prin contract în trupele de carbinieri.

Aceeași sursă informează că în seara zilei de 13 ianuarie, bărbatul se afla în compania mai multor persoane. Ulterior, între carbinier și vărul său s-a iscat un conflict. Însă, un cunoscut de-al lor, în vârstă de 23 de ani a încercat să-i liniștească. În acel moment, carabinierul a efectuat o împușcătură în direcția tânărului, rânindu-l mortal.

Menționăm că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru omor intenționat. De asemenea, Inspectoratul General de Carabinieri desfășoară o anchetă internă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: