21 de persoane, plasate în autoizolare. Unul dintre călători a verificat rezultatul testului la COVID-19 abia la trecerea frontierei
Full Article 2 minutes read

21 de persoane, plasate în autoizolare. Unul dintre călători a verificat rezultatul testului la COVID-19 abia la trecerea frontierei

Șoferul unui autocar și 21 de pasageri au fost plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. Asta după ce unul dintre călători, abia la trecerea frontierei de stat, a verificat rezultatul testului care s-a adeverit a fi pozitiv. 

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc în seara zilei de 6 aprilie, la punctul de trecere Criva. Pe direcția de ieșire din țară s-a apropiat un autocar de pe ruta Republica Moldova-Polonia.

După verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat rezultatele testelor la COVID-19. Unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv. Acesta a declarat că se simțea bine și nu avea simptome asociate infecției COVID-19, de aceea nici nu a aşteptat rezultatul probelor medicale şi a pornit la drum.

Bărbatul de 40 de ani a fost izolat până la venirea Serviciului 112. Ulterior, echipa de asistență medicală urgentă din orașul Lipcani a examinat persoana şi a constatat că aceasta are o formă asimptomatică a bolii.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră nu au autorizat ieșirea din țară a autocarului, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasaţi în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Poliția de Frontieră menționează că acesta nu este primul incident de acest gen. Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în acelaşi punct de trecere a frontierei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: