322 de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19 în pofida imunizării. Cum se explică?
Full Article 2 minutes read

322 de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19 în pofida imunizării. Cum se explică?

322 de persoane din Republica Moldova au fost testate pozitiv cu coronavirus, după ce au fost vaccinate împotriva virusului. Infectarea a avut loc la 12 zile după administrarea serului. În cadrul unei conferințe de presă din 5 mai, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că acest lucru se poate întâmpla inclusiv și în ziua a 15-a după imunizare.

Numărul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 la scurt timp după ce s-au vaccinat constituie 0,22%.

„Aceste persoane au fost testate pozitiv la virusul Sars-Cov-2 după 12 zile din momentul administrării vaccinului, în medie fiind 15 zile. Este necesar de menționat că, după administrarea primei doze, persoana nu este protejată și este necesară administrarea ambelor doze pentru a avea o protecție imună completă”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății în conferința de presă din 5 mai.

După administrarea vaccinului, au fost înregistrate 1265 cazuri de efecte secundare, ceea ce constituie 0,83%. Peste 96% dintre aceste evenimente au fost forme ușoare: durere locală, febră până la 38,5 grade Celsius, oboseală, dureri musculare sau articulare. În cazul a 4% dintre pacienți, au fost înregistrate forme moderate – reacții alergice sau febră de peste 38,5 grade Celsius.

În Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de efecte secundare grave.

În total, în Moldova au fost imunizate contra coronavirusului 151 465 de persoane, ceea ce constituie 4% din populația țării.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: