claypaky.it

36 de pretendenți de a reprezenta Republica Moldova la Eurovision. Lista completă

Membrii Comitetului de organizare a etapei naționale a concursului Eurovision au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, toţi cei 36 de interpreţi care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Rotterdam au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE. Printre aceștia sunt și artiști deja renumiți în Republica Moldova, precum Natalia Gordienko, Geta Burlacu, Pasha Parfeni, Diana Rotaru sau Diana Brescan. 

Membrii Comitetului de organizare au decis că audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2020 se vor desfăşura în format deschis, cu difuzare televizată. Un juriu format din profesionişti din domeniu va evalua prestaţia vocală a concurenţilor.

La această etapă nu este impusă vestimentaţia scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestaţia vocală, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreţilor le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Conform Regulamentului, după etapa de audieri live, Comitetul de organizare la consultarea echipei de jurizare va decide dacă va fi organizată încă o etapă de selecţie – Finala Naţională.

  1. Che-MD ft. Irina Revenco – ADIO

2. Maria Ciolac – Our home

3. Viorela Moraru – Remedy

4. Dima Jelezoglo – Do it slow

5. LANJERON – Hi Five

6. Nicolae Untilă – Call me please

7. Vovian – 10 minuni în Moldova

8. Maxim Zavidia – Take control

9. Valentin Uzun si Irina Kovalsky – Moldoviţa

https://www.youtube.com/watch?v=AAYU06KXdfk

10. Diana Popa – Believe me

11. Danny Cruise – My love

12. Olea Roşu – Alive

13. Catarina Sandu – Die for you

14. Ray Barc – I’m shy

15. Tudor Bumbac – Te-am vazut în vis pe tine

16. Georgeta Burlacu – Răspunde!

17. Sasha Bognibov – Big brother

18. Katerina S – We are done

19. Sasha Letty – Summer of love

20. Live Beat – Love me now

21. Valeria Paşa – It’s time

22. Liusia Znamensky – Love no more

23. Julia Ilienko ft. Mishel Dar – Tears

24. Natalia Gordienko – Prison

25. Petronela Donciu si Portărescu Andreea – We will be legend

26. Carolina Rakoziţa – Carolina Ra-dancing in the sunrise

27. Angel Kiss – My Own Queen

28. Angel Kiss – You are my dance

29. Lavinia Rusu – Touch

30. Irina Kit – Chain Reaction

31. Alexandru Cibotaru – Cine te-a facut să plîngi

32. Midone Denis – Like a champion

33. Pasha Parfeni – My wine

34. Lave – Wildfire

35. Diana Brescan – Let’s go together

36. Dianna Rotaru – Dale dale

https://www.youtube.com/watch?v=3QMTT08YJ4g

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO Scandal după concertul lui Usatîi / Moldova cumpără „în secret” gaz / Chișinăul tace despre MMZ

Guvernul Republicii Moldova s-a întrunit pe 16 iulie într-o ședință ordinară. NewsMaker prezintă principalele decizii și declarații ale miniștrilor.

13 cetățeni moldoveni au fost deportați din Polonia din motive de securitate națională. Autoritățile poloneze au expulzat, de asemenea, 27 de cetățeni georgieni. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului polonez, Adam Szłapka, acțiunea face parte dintr-o operațiune menită să deporteze persoane care reprezintă o amenințare la adresa securității. El a declarat că printre cei expulzați se aflau și persoane care au ajutat alți străini să treacă ilegal granița, precum și indivizi care și-au schimbat datele de identitate pentru a intra în țară.

Guvernul Republicii Moldova a susținut sancțiunile UE împotriva persoanelor asociate cu oligarhul fugar Ilan Șor. „Cei care trădează Moldova vor fi sancționați”, a comentat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, măsurile impuse de Consiliul UE. El a declarat că guvernul salută restricțiile impuse de oficialii europeni.

Moldova a achiziționat jumătate din volumul de gaz pentru anii 2025–2026 — prețul va fi anunțat ulterior. Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a confirmat că compania Energocom a cumpărat jumătate din volumul necesar de gaze naturale pentru 2025–2026, adică aproximativ 320 milioane de metri cubi. Potrivit ministrului, gazul a fost achiziționat de pe piața europeană, iar depozitarea acestuia se face în România și Ucraina. „Prețul va fi făcut public după finalizarea procesului de achiziție, pentru a nu afecta competitivitatea”, a precizat Junghietu.

Lucrările la linia electrică Vulcănești–Chișinău sunt realizate în proporție de peste 75%. Informația a fost oferită de ministrul Energiei, Dorin Junghietu. Potrivit lui, săptămâna trecută a început instalarea firelor. Junghietu a subliniat că autoritățile intenționează să pună linia în funcțiune până la sfârșitul anului 2025.

Uzina din Rîbnița funcționează din nou la capacitate maximă? Ce spune Chișinăul. Autoritățile moldovene evită să comenteze informațiile privind reluarea activității la capacitate maximă a Uzinei Metalurgice din Rîbnița și majorarea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană. La întrebarea NewsMaker dacă Chișinăul va aplica sancțiuni agenților economici din stânga Nistrului, dacă se confirmă aceste informații, ministrul Energiei Dorin Junghietu a evitat un răspuns clar. El a menționat că, în calitate de ministru, este responsabil de asigurarea Republicii Moldova cu resurse energetice, dar nu poate comenta ce se întâmplă în teritoriile necontrolate de autoritățile constituționale.

Scandal în jurul concertului lui Usatîi cu participarea artiștilor ruși. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a criticat concertul organizat de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în centrul Chișinăului. Pe scena amplasată în Piața Marii Adunări Naționale au evoluat artiști ruși, inclusiv Leonid Agutin și Lusia Cebotina. Concertul a avut loc în apropierea expoziției „Trenul durerii”, dedicată deportărilor staliniste din Basarabia. Vodă a calificat desfășurarea concertului în apropierea unui eveniment memorial drept „o insultă la memoria colectivă” și a acuzat primăria de iresponsabilitate. În replică, purtătoarea de cuvânt a primarului Chișinăului, Natalia Ixari, l-a acuzat pe Vodă de manipulare. Primăria a declarat că primește doar notificări privind desfășurarea evenimentelor, fără a emite permise. Organizatorul evenimentului, Renato Usatîi, susține că expoziția „Trenul durerii” nu a fost închisă în timpul concertului și a fost păzită. El a acuzat autoritățile de tentativă de a capitaliza politic pe seama situației.

Aeroportul Internațional Chișinău va purta numele compozitorului Eugen Doga. Guvernul a aprobat proiectul de lege în ședința din 16 iulie. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, „este o modalitate de a onora memoria și de a eterniza numele maestrului Eugen Doga”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: