600 grame de trotil, depistate de oamenii legii la domiciliul unui bărbat din Căușeni. Ce pedeapsă riscă acesta
Full Article 2 minutes read

600 grame de trotil, depistate de oamenii legii la domiciliul unui bărbat din Căușeni. Ce pedeapsă riscă acesta

Oamenii legii au ridicat de la domiciliul un locuitor din Căușeni, muniții și substanțe explozive, inclusiv peste jumătate de kilogram de trotil, pe care le deținea fără autorizația necesară. Despre acest lucru a anunțat Procuratura Generală, astăzi, 31 ianuarie.

Bărbatul a publicat un anunț pe o pagină de internet specializată, unde propunea spre vânzare 200 grame de trotil, cartușe și alte obiecte cu destinație militară, pe care le vindea la un preț total de 150 de euro.

În acest sens, oamenii legii au desfășurat mai multe acțiuni de urmărire penală, inclusiv percheziții la bunurile imobile și mobile deținute de către făptuitor și membrii familiei sale, în raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă. În rezultatul acestora, au fost ridicate 51 de cartușe, un vas din oțel cu substanță necunoscută, asemănătoare cu praful de pușcă, 14 bucăți de tuburi din metal cu un conținut necunoscut și 3 bucăți de trotil a câte 200 grame fiecare.

Bărbatul este cercetat pentru păstrarea, procurarea sau comercializarea armelor de foc sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare. De asemenea, acesta este cercetat prin prisma prevederilor legale care interzic procurarea, păstrarea sau folosirea substanţelor explozive sau materialelor radioactive fără autorizaţia corespunzătoare.

În cazul primei infracțiuni, bărbatul riscă amendă în mărime de până la 47 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani. În cazul celeia de-a doua infracțiuni, acesta riscă amendă în mărime de până la 57 500 lei sau închisoare de până la 5 ani.