80 de euro și 300 de dolari, atât i-au costat pe doi moldoveni actele false
Full Article 2 minutes read

80 de euro și 300 de dolari, atât i-au costat pe doi moldoveni actele false

Doi moldoveni au încercat să iasă din țară prin în punctele de trecere Sculeni și Otaci, în seara de15 ianuarie, cu acte false. Aceștia le-au cumpărat și s-au pornit la drum.

În primul caz, pentru formalitățile de control s-a apropiat în punctul de trecere Sculeni un mijloc de transport Mercedes 315CDI, cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În calitate de pasager se afla un moldovean originar din raionul Rezina, dar care deținea dublă cetățenie.

Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel bărbatul a prezentat certificatul de pregătire auto profesională pentru opt categorii, emis de către autoritățile române. Documentului îi lipseau elementele de protecție, fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare.

Audiat, moldoveanul în vârstă de 42 de ani, a comunicat că și-a dobândit actul prin intermediul unui alt cetățean al Republici Moldova, care s-a oferit să-l ajute contra sumei de 80 euro.

În cel de-al doilea caz, un permis de conducere cu semne vădite de falsificare a fost identificat în punctul de trecere Otaci. În acest caz este documentat un locuitor al municipiului Bălți, care pentru autorizarea ieșirii din țară a prezentat permisul dat. 300 de $ a declarat că l-a costat permisul de conducere moldovenesc, iar acum riscă și cercetare penală pentru fapta săvârșită.

Ca urmare, actele au fost remise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. Iar acțiunile de investigație vor derula până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: