A fost sau nu chemat ambasadorul Neguța de la Moscova pentru consultări? Răspunsul MAEIE
Full Article 2 minutes read

A fost sau nu chemat ambasadorul Neguța de la Moscova pentru consultări? Răspunsul MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) refuză să comenteze informația, potrivit căreia, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost chemat la Chișinău pentru consultări, în urma cazului privind anabolizantele depistate într-o mașină a misiunii diplomatice. Contactați de NM, reprezentanții instituției au menționat doar că MAEIE „a inițiat măsurile interne de anchetă”.

„Urmare a recepționării multiplelor solicitări de la instituțiile mass-media, MAEIE reiterează că a inițiat măsurile interne de anchetă, acordând întreaga cooperare organelor competente în instrumentarea acestui caz. Despre decizia finală privind anumite consecințe disciplinare, opinia publică va fi anunțată neîntârziat”, a precizat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

În ajun, reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Rusia au refuzat să comenteze situația.

***

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Într-o conferință din 7 decembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a acuzat autoritățile că încearcă mușamalizarea cazului și a declarat că acestea vor încerca să dea vina pe șofer. Acesta a solicitat MAEIE să propună revocarea din funcția a ambasadorului Andrei Neguța.

La scurt timp, Procuratura a anunțat că șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, a fost pus sub învinuire. Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: