A intrat în vigoare armistițiul dintre Israel și grupările radicale din Fâșia Gaza. Palestinienii au sărbătorit în stradă (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

A intrat în vigoare armistițiul dintre Israel și grupările radicale din Fâșia Gaza. Palestinienii au sărbătorit în stradă (VIDEO)

În această noapte a intrat în vigoare armistițiul dintre Israel și grupările radicale din Fâșia Gaza, scrie Euronews pe 21 mai. Atacurile recente sunt cele mai intense din ultimii 8 ani și au durat 11 zile. 

Palestinienii au ieșit în stradă pentru a sărbători armistițiul. Și Casa Albă a salutat decizia de sistare a focului. Secretarul de Stat american Antony Blinken va efectua o vizită în regiune în următoarele zile și va purta discuții cu Ministerul de Externe al Israelului, reprezentanții Palestinei și ai altor țări.

„Nu mă îndoiesc că israelienii și palestinienii merită în egală măsură o viață în siguranță, libertate, prosperitate și democrație. Eforturile noastre în domeniul diplomației se îndreaptă spre atingerea acestui țel. Acum am obținut o fereastră de posibilități și intenționăm să o utilizăm la maximum”, a declarat președintele SUA Joe Biden.

Amintim că tensiunile care au izbucnit în luna mai au fost provocate de violențele de la moscheia Al-Aqsa din Ierusalimul de Vest, după ce un tribunal din Israel a decis strămutarea familiilor de arabi care locuiau în cartierul alShaykh Jarah.

Forțele radicale au lansat peste 4 mii de rachete spre teritoriul Israelului. Tel Aviv a răspuns cu alte atacuri. Gaza a suferit distrugeri masive, în vreme ce israelienii au fost în bună parte apărați de un sistem performant anti-rachetă.

Bombardamentele au ucis cel puțin 230 de palestinieni, dintre care 65 de copii, și 12 israelieni, între care doi copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: