Accidentul cu doi morți de la Aeroport. Câți ani de închisoare riscă polițistul care s-ar face vinovat?
Full Article 3 minutes read

Accidentul cu doi morți de la Aeroport. Câți ani de închisoare riscă polițistul care s-ar face vinovat?

Polițistul, care ar fi provocat accidentul mortal de lângă Aeroport din octombrie 2023, riscă până la 10 ani de închisoare. Amintim, un motociclist și pasagerul său au decedat după ce s-au ciocnit cu o mașină a poliției. Procurorii susțin că ofițerul de patrulare a conectat fără temei legal semnalul luminos nu și semnalul sonor al automobilului, după care nu a oprit la indicatorul cu prioritate „STOP” – oprire obligatorie și ca urmare a acestor acțiuni a accidentat motocicleta. Procurorii au finalizat urmărirea penală, astfel polițistul urmează să ajungă în fața judecătorilor. El pledează nevinovat. Informația a fost comunicată de Procuratura Generală pe 3 septembrie. 

Procuratura Generală a anunțat că Procuratura municipiului Chișinău, oficiul principal, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a ofițerului de patrulare „în comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două persoane”.

Procuratura a menționat că polițistul, în ziua accidentului, se afla la serviciu și asigura ordinea publică în regiunea Aeroportului Chișinău.

În timpul deplasării pe drumul public, fără prioritate de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, n-a luat în consideraţie starea lucrurilor în traficul rutier ce reflectă gradul de protecţie a participanţilor la el împotriva accidentelor, nu a ținut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, astfel, încălcând prevederile Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Acesta a conectat fără temei legal semnalul luminos nu și semnalul sonor al automobilului, după care, continuând deplasarea, nu a oprit automobilul la indicatorul cu prioritate „STOP” – oprire obligatorie, nu s-a asigurat că va periclita traficul rutier, fiind obstacol pentru ceilalți participanți la trafic și ca urmare a acestor acțiuni, în momentul intersectării benzii, a accidentat cu partea din față a automobilului motocicleta de model „BMW” care se deplasa din direcția str. Aeroportului în direcția or. Sângera, urmare a cărui fapt conducătorul motocicletei și pasagera au decedat pe loc”, au relatat reprezentanții Procuraturii.

Se menționează că învinuitul pledează nevinovat. Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

***

Pe 21 octombrie 2023, polițiștii au anunțat că la intersecția bulevardului Dacia din Chișinău cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău s-a produs un accident rutier. O motocicletă care se deplasa pe bd. Dacia s-a tamponat cu o mașină de patrulare care aparținea Inspectoratului Național de Securitate Publică. În urma impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său au decedat. Polițistul, aflat la volanul automobilului, era reținut pentru 72 de ore. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: