Șoferul care a ucis un bebeluș de 7 luni și pe mama lui, la Ghidighici, după ce a urcat beat la volan, și-a aflat sentința. Câți ani va sta după gratii
Full Article 3 minutes read

Șoferul care a ucis un bebeluș de 7 luni și pe mama lui, la Ghidighici, după ce a urcat beat la volan, și-a aflat sentința. Câți ani va sta după gratii

Șoferul care a urcat beat la volan, provocând accidentul rutier de la Ghidighici, soldat cu moartea a două persoane – un bebeluș în vârstă de 7 luni și a mamei acestuia, o femeie în vârstă de 30 de ani – și-a aflat sentința. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, i-au dictat, pe 31 octombrie – 8 ani și 10 luni de închisoare. Bărbatul își va executa pedeapsa într-un penitenciar de tip deschis, anunță Procuratura Generală.

Potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport – încălcare care a cauzat, din imprudență, decesul a două persoane, săvârșită în stare de ebrietate. Bărbatul a fost judecat, așadar, în baza art.264 alin. (6) din Codul penal. Magistrații i-au stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip deschis. Potrivit legislației, deținuții repartizați în acest regim pot să se deplaseze fără supraveghere în afara penitenciarului, dacă acest lucru este necesar în legătură cu munca executată, instruire, pot să expedieze scrisori şi să primească pachete, să aibă întrevederi fără nici o restricție, să poarte haine civile, să dețină obiecte de valoare şi bani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că tragicul accident rutier a avut loc pe 9 iunie 2023, aproximativ la orele 22:20, în localitatea Ghidighici. Inculpatul este acuzat că, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ținut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condițiile rutiere și ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere – s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și trei pasageri.

În urma impactului, doi pasageri, printre care o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, care s-a dovedit a fi un copil de 4 ani – a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: