„Acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”. Răspunsul șefului CEC la solicitarea PAS de a demisiona
Full Article 2 minutes read

„Acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral”. Răspunsul șefului CEC la solicitarea PAS de a demisiona

Șeful Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a venit cu o reacție la solicitarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), privind demisia acestuia. Într-un comunicat de presă publicat pe 17 septembrie, acesta susține că nu există temei pentru a demisiona.

„Am luat act de declarația Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” prin care se cere demisia mea din funcția de președinte și membru al CEC. Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”, a declarat Dorin Cimil.

Dorin Cimil mai scrie că a gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, a prezentat informații relevante subiectului și a dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Acesta a ținut să sublinieze că, după finalizarea procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate.

„Referitor la circulara despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC. Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenței, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică”, a mai scris Cimil.

Șeful CEC a mai subliniat că își asumă responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de Președinte al Comisiei Electorale Centrale.

Reacția vine după ce, pe 16 septembrie, PAS a cerut demisia lui Dorin Cimil din funcția de șef al CEC, pe motiv că „unele acțiuni și declarații pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: