Uzină Volkswagen Sursa: Creative commons

Activitatea uzinelor BMW și Volkswagen din Europa, afectată de lipsa de piese. Erau produse în Ucraina

Uzinele de producere care aparțin concernelor BMW și Volkswagen din Europa sunt nevoite să își restrângă activitatea, din cauza lipsei de piese, care erau importate din Ucraina, informează Financial Times.

După ce a început invazia rusă în Ucraina, uzinele de producere a pieselor auto au fost nevoie să se închidă. Potrivit datelor FT, Ucraina furniza o cincime din totalul elementelor de cablaj electric pentru producerea automobilelor de pe piața europeană.

„Problema constă în indispensabilitatea cablajului electric în procesul de producere. Fără acesta este imposibil să începi asamblarea automobilului”, a explicat directorul executiv al firmei de consulting AlixPartners, Alexandre Marian.

Mai mult, problema cablajului nu poate fi soluționată rapid în Europa, întrucât seturile de piese erau pregătite la comandă pentru fiecare model de automobile.

„În prezent, ne străduim să obținem cât mai mult din producerea de cabluri din Ucraina, însă, în paralel, chiar de la începutul conflictului, am început să căutăm alternative”, a declarat directorul Volkswagen, Herbert Diess.

FT scrie că, drept alternativă, ar putea servi fie schimbarea echipamentului tehnic, fie copierea producerii ucrainene de la zero. Estimările experților mai arată că dezvoltarea unor echipamente noi ar putea costa producătorii între $130 000 și 2 600 000 și va dura de la 3 la 6 luni.

Jurnaliștii economici mai scriu că unii furnizori ucraineni au reluat deja producerea. Volkswagen a declarat că 9 din cei 11 furnizori din Ucraina ai companiei au început să lucreze deja în volum redus. Chiar și în aceste condiții rămâne problema transportului.

Pe 26 februarie, la două zile după ce Rusia a început atacul asupra Ucrainei, concernele Audi, Jaguar Land Rover, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Citroen și General Motors au suspendat exporturile în Rusia.

De asemenea, potrivit Novaya Gazeta, și în Rusia au început problemele cu privire la furnizarea pieselor. De exemplu, angajații „AvtoVAZ” au fost forțați să își ia concediu din 4 până în 24 aprilie din cauza „crizei în ceea ce privește furnizarea componentelor electronice”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Captură foto

Susține PAS poziția Anastasiei Nichita în privința moldovenilor anti-UE? Grosu: „Este o opinie”

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a comentat declarațiile Anastasiei Nichita, campioana care a aderat recent la PAS, în care aceasta a sugerat retragerea pașapoartelor românești moldovenilor care au votat împotriva integrării europene. Grosu a menționat că „fiecare are dreptul la opinie”, iar cazul cetățenilor care au pașapoarte românești, dar manifestă comportament „anti-român” este „un subiect de gândit” pentru autoritățile din România.

„Este o opinie. Atunci toți eram în febra evenimentelor. Fiecare are dreptul la opinie”, a declarat Grosu în raport cu postarea Anastasiei Nichita, care a stârnit critici în rândul internauților.

Întrebat de NewsMaker dacă PAS împărtășește această poziție, Igor Grosu a declarat că „nu trebuie să disconsiderăm dreptul cetățenilor de a avea cetățenia altui stat”.

„Probabil trebuie să fim atenți atunci când cetățenii, de exemplu cetățenii R. Moldova, care au cetățenia României, dar se comportă prin tot ce fac ei atât de anti-români și românofobi. Da, acesta e un subiect de gândit pentru autoritățile române, pentru că nu poți să parazitezi pe cetățenia română, să beneficiezi fie de indemnizație pentru copii, fie de posibilitatea să studiezi în universități, în licee, să călătorești în UE, să beneficiezi de dreptul la muncă în țările UE și, în același timp, să fii, prin ce spui, prin ce faci, împotriva statului român. Dar este la latitudinea statului român să analizeze”, a subliniat președintele Parlamentului.

Amintim că multipla campioană europeană și mondială la lupte, Anastasia Nichita a anunțat oficial, pe 7 iulie, că intră în politică pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. După anunțul făcut, sportiva a devenit ținta unui val de critici pe rețelele sociale.

Internauții au reacționat, în special, la o postare a sportivei în care aceasta a sugerat retragerea pașapoartelor românești celor care au votat împotriva integrării europene, precum și deportarea moldovenilor din diaspora care au exprimat aceeași opțiune. Mesajul, considerat de unii o încălcare a principiilor democratice, a fost apreciat ca fiind inacceptabil pentru un viitor parlamentar.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: