Africa de Sud a suspendat vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul AstraZeneca
Full Article 2 minutes read

Africa de Sud a suspendat vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul AstraZeneca

Africa de Sud a suspendat imunizarea împotriva coronavirusului cu vaccinul AstraZeneca. Potrivit studiului desfășurat în această țară, vaccinul acestui producător are o eficiență mică împotriva tulpinei sud-africane a coronavirusului, scrie Новая газета pe 8 februarie.

În Africa de Sud, vaccinarea împotriva coronavirusului urma să înceapă în februarie. Savanții din cadrul Universității Witwatersrand, în colaborare cu cei ai Universității Oxford, au desfășurat un studiu asupra unui număr de 2 mii de persoane și au ajuns la concluzia că vaccinul AstraZeneca poate fi mai puțin eficient față de tulpina locală a noului tip de coronavirus.

Prin urmare, autoritățile locale au decis să înceapă vaccinarea cu preparatele Johnson & Johnson și Pfizer.

Anterior, autoritățile din Franța, Germania, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Grecia, Australia, Spania și alte state au recomandat ca persoanele mai vârstnice de 65 de ani să nu fie imunizate cu preparatul AstraZeneca, din cauza îndoielilor privind eficiența preparatului pentru această categorie de vârstă.

Potrivit РБК, în ianuarie, publicațiile germane Bild și Handelsblatt au scris că doar 10% dintre vârstnicii de peste 65 de ani dobândesc imunitate în urma administrării preparatului.

De cealaltă parte, compania AstraZeneca a respins aceste informații și a argumentat că preparatul a fost aprobat de Comitetul pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie pentru vaccinarea persoanelor vârstnice. Pe 29 ianuarie, UE a aprobat preparatul produs de AstraZeneca pentru imunizarea persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Amintim că, în prima jumătate a anului curent, Moldova va primi 156 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului, produs de compania Oxford/AstraZeneca, prin platforma COVAX.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: