Agenția Proprietății Publice îndeamnă Avia Invest să-și execute obligațiile contractuale
Full Article 1 minutes read

Agenția Proprietății Publice îndeamnă Avia Invest să-și execute obligațiile contractuale

Compania Avia Invest nu își execută obligațiile stabilite în programul investițional. Mai mult, „au fost acumulate restanțe la capitolul investiții în valoare de 66,2 milioane de euro”. Cel puțin, despre acest lucru a anunțat Agenția Proprietății Publice prin intermediul unui comunicat de presă.

„Comisia a constatat că, concesionarul nu cooperează cu autoritățile, în special cu Agenția de Supraveghere Tehnică, și nu prezintă actele solicitate pentru verificarea volumul lucrărilor efectuate. La insistența comisiei, Avia Invest SRL a promis accesul Agenției de Supraveghere Tehnică, după data de 15 iunie”, a informat Agenția Proprietății Publice.

Aceeași sursă menționează că „Avia Invest SRL și-a exprimat dezacordul cu modificările legislative privind achitarea în bugetul de stat a taxei aeroportuare în mărime de 50% din tariful de 9 euro per pasager la plecare, perceput de concesionar. Se insistă la încasarea în continuare a unui venit net de 9 euro pentru a nu înregistra o diminuare a veniturilor”.

Amintim că pe 5 iunie, Avia Invest a anunțat că Primăria Chișinău refuză în continuare să ofere certificat de urbanism pentru construcția unui nou terminal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: