„Agricultorii, intenționat, sunt dezinformați de unii politicieni”. Deputații PSRM cu privire la îndeplinirea cerințelor fermierilor
Full Article 2 minutes read

„Agricultorii, intenționat, sunt dezinformați de unii politicieni”. Deputații PSRM cu privire la îndeplinirea cerințelor fermierilor

Parlamentul a alocat, suplimentar, pentru agricultură, în anul 2021, aproape 900 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Radu Mudreac, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ca urmare a anulării, în 2 lecturi, a “legii miliardului”, s-au eliberat în bugetul de stat deja sume preconizate de 607 de milioane de lei sub formă de achitări procentuale și 200 de milioane de lei, datoria de bază. Ca aceste acte să fie incluse în bugetul de stat, documentul trebuie publicat, promulgat, după care să fie realocate aceste surse”, a explicat Mudreac.

Deputatul PSRM a precizat că Parlamentul a acceptat și a doua revendicare a fermierilor – menținerea cotei TVA la nivelul de 8% pe parcursul anului 2021.

Deputatul socialist spune că fermierii, intenționat, sunt dezinformați de unii politicieni, pentru ca aceștia să-și continue protestele.

Amintim că fermierii au protestat și pe 16 decembrie în fața clădirii legislativului. Unii dintre ei au urcat cu tractoarele chiar pe scările din fața clădirii. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că cel puțin 4 polițiști au fost răniți. Reprezentanții PSRM au declarat că violențele au fost provocate de PAS și Maia Sandu, care și-ar dori demisia guvernului Chicu.

Seara, în fața manifestanților a venit președintele Comisiei parlamentare Agricultură și industrie alimentară, socialistul Radu Mudreac, care a anunțat că, în urma abrogării legii privind „furtul miliardului”, guvernul va obține suplimentar circa 900 de mln de lei, care ar urma să fie alocate în fondul de subvenționare a agricultorilor. De asemenea, cota TVA pentru anul 2021 va fi exclusă.

În dimineața de 17 decembrie, agricultorii au reluat protestul din fața clădirii parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: