IGP, despre protestul de la parlament: „Au avut de suferit patru polițiști” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

IGP, despre protestul de la parlament: „Au avut de suferit patru polițiști” (VIDEO)

În rezultatul protestului care a avut loc pe 16 decembrie în fața parlamentului au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. Informația a fost publicată de Inspectoratul General al Poliției (IGP), care a precizat că polițiștii răniți au suferit diverse traumatisme și au fost transportați la spital.

Oamenii legii susțin că acțiunile protestatarilor sunt ilegale și că aceștia au pus în pericol atât circulația rutieră, cât și cea a participanților la manifestație:

„Un grup de participanți la protest, cu tractoare, spontan au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, punând în pericol circulația rutieră și participanții la trafic, inclusiv participanții la protest, apoi haotic au trecut peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală, astfel expunând pericolului siguranța cetățenilor”, se arată în comunicat.

Reprezentanții IGP au atras atenția că, deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, manifestanții au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului: „O parte din protestatari a rupt cordonul de polițiști, intrând în altercații cu forțele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului”.

Poliția a pornit un proces penal mai multe proceduri contravenționale.

***

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. La un moment dat, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Acesta a invitat câțiva reprezentanți ai agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, la întâlnire  a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: