„Agricultorii trebuie să cultive culturi rezistente la secetă”. Maia Sandu, după o discuție cu fermierii moldoveni
Full Article 2 minutes read

„Agricultorii trebuie să cultive culturi rezistente la secetă”. Maia Sandu, după o discuție cu fermierii moldoveni

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu mai mulți fermieri din diferite raioane ale țării. Șefa statului a menționat în cadrul discuției că seceta se repetă tot mai des, iar agricultorii trebuie să cultive culturi rezistente și să folosească metode noi de cultivare. Totodată a ținut să precizeze că autoritățile trebuie să sprijine agricultorii în acest sens. 

Potrivit unui comunicat al Președinției, agricultorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă din cauza secetei, a costurilor înalte la carburanți și a dificultăților la export.

Președinta Maia Sandu a spus că înțelege că este foarte complicat pentru fermierii mici și mijlocii și a declarat că autoritățile au întreprins anumite acțiuni pentru a ajuta, chiar dacă spațiul pentru sprijin este mai redus din cauza crizelor multiple cu care se confruntă țara.

„Este în interesul nostru, al tuturor, ca afacerile, inclusiv cele din agricultură, să reziste acestor crize și a ascultat sugestiile fermierilor cu referire la soluțiile pe termen scurt”, a menționat Sandu.

Președinta a mai spus că, pe termen lung, atât autoritățile, cât și fermierii trebuie să lucreze pentru o dezvoltare sustenabilă a agriculturii.

„Schimbările climatice nu sunt un fenomen temporar, secetele nu sunt o excepție, ele se repetă tot mai des și agricultorii trebuie să cultive culturi rezistente la secetă și să folosească metode noi de cultivare, care și-au dovedit efectele în condițiile noastre”, a declarat șefa statului.

„Și autoritățile trebuie să sprijine”, a spus președinta. „În special prin sistemul de subvenționare, gospodăriile agricole care se modernizează, care au șansa să devină competitive și, evident, cele care contribuie la bugetul public național”, a evidențiat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: