Ajutor la plata facturilor pentru moldoveni, din partea UE: 70 de milioane de euro au intrat în conturile Republicii Moldova
Full Article 50 second read

Ajutor la plata facturilor pentru moldoveni, din partea UE: 70 de milioane de euro au intrat în conturile Republicii Moldova

Uniunea Europeană a transferat pe 1 decembrie Republicii Moldova 70 de milioane de euro, sub formă de suport bugetar nerambursabil. Potrivit Delegației UE în Moldova, banii sunt destinați Fondului de reducere a vulnerabilității energetice.

Potrivit sursei citate, banii vor fi folosiți pentru plata compensațiilor la factura pentru energie persoanelor vulnerabile.

Delegația UE în țara noastră precizează că tranșa de 70 milioane euro, debursată astăzi, face parte din suportul bugetar de 105 milioane euro anunțat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul vizite sale la Chișinău, în luna octombrie, curent.

Amintim că Guvernul Republicii Moldova a aprobat, în ședința din 22 noiembrie, volumele maxime și prețurile compensate la energie pentru consumatorii casnici, care vor fi aplicate în perioada noiembrie 2023 – martie 2024. Vezi AICI ce compensații vom primi, în funcție de gradul de vulnerabilitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: