Alertă! MAEIE le recomandă moldovenilor să evite orice călătorie în Israel, aflat în stare de război: „Situația se poate schimba rapid”
Full Article 3 minutes read

Alertă! MAEIE le recomandă moldovenilor să evite orice călătorie în Israel, aflat în stare de război: „Situația se poate schimba rapid”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău constată o deteriorare semnificativă a situației de securitate din Israel. În aceste condiții, ministerul anunță că a emis alertă de călătorie și le recomandă „insistent” cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în Israel. „Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta”, precizează diplomația de la Chișinău.

MAEIE le recomandă tuturor conaționalilor aflați deja în Israel să mențină contactul cu Ambasada din Tel Aviv.

„Se recomandă tuturor să se informeze din surse oficiale, să urmărească știrile locale și internaționale cu privire la evoluțiile recente din regiune, să verifice și să respecte ordonanțele autorităților locale și să respecte cu strictețe orice reguli sau recomandări emise de acestea”, transmite MAEIE.

Diplomația de la Chișinău le recomandă, de asemenea, cetățenilor moldoveni aflați în Israel să mențină un canal de comunicare deschis cu rudele apropiate pentru a putea fi contactați în caz de urgență, să fie precauți și să pună prioritate pe siguranță în toate circumstanțele.

„Situația din Israel poate evolua rapid, iar călătoriile în această regiune pot implica riscuri semnificative în acest moment”, mai precizează MAEIE.

Instituția precizează că va continua să monitorizeze situația și va furniza actualizări și recomandări suplimentare, pe măsură ce informațiile devin disponibile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972533045771 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova

+373 22 23 20 02 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare

De menționat că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat țara sa „este în război”, într-o înregistrare video postată pe X, după ce Fâșia Gaza a lansat rachete asupra Israelului, în dimineața zilei de azi, 6 octombrie. Ultimele cifre oficiale indică un număr de peste o sută de răniți. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că palestinienii au tras 2.500 de rachete asupra Israelului „cu infiltrați ajunși cu parapante, de pe mare și de la sol”, potrivit agenției de presă Reuters, citat de Digi24.

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că efectuează atacuri aeriene asupra țintelor Hamas din Gaza ca răspuns la „barajul de rachete” lansat.

Ambasadele Franței şi SUA au condamnat atacurile Hamas. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: