UPDATE Alerte cu bombă la Judecătoriile Buiucani și Centru. Toți angajații și vizitatorii au fost evacuați
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alerte cu bombă la Judecătoriile Buiucani și Centru. Toți angajații și vizitatorii au fost evacuați

O nouă alertă cu bombă a provocat evacuarea Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru. Cazul a fost înregistrat pe 10 noiembrie, la ora 9:26.

UPDATE (11:30) În urma verificărilor minuțioase, oamenii legii nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Știrea inițială

Un bărbat a telefonat la numărul unic 112 și a anunțt că, în incinta Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru, amplasate pe bd. Ștefan cel Mare, se află obiecte explozibile.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU. De asemenea, a fost solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în incinta clădirilor. Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

***

Sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost evacuat și în dimineața de 29 octombrie, în urma unei alerte cu bombă. Potrivit poliției, un bărbat a telefonat la 112 și a anunțat că în instituție se află un obiect explozibil. Informația s-a dovedit a fi falsă.

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore.

Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 42,5 mii de lei sau între 180 și 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: