AP

Alte 1323 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. 18 dintre pacienții infectați au murit

Alte 1323 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese în rîndul pacienților infectați.

Din numărul total de cazuri, 13 cazuri sunt de import (România-4, Germania-3, Federația Rusă-3, Italia-2, Turcia-1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 87 361 cazuri.

Total teste efectuate –3502 dintre care primar – 3032 şi repetat – 470.

Din numărul total de cazuri, 66 sunt lucrători medicali: medici-17, asistenți medicali-34, personal auxiliar-15.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2785 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 256 în stare extrem de gravă ( 44 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 1122 persoane au fost tratate și externate. În total, 68 392 persoane au fost tratate  de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 3 866 persoane, iar 26 470 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totdată informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 1970: Femeie de 72 ani, din r-nul Fălești, internată la SR Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, cardiopatie ischemică.

Deces 1971: Bărbat de 75 ani, din r-nul Șoldănești, internat la SR Șoldănești. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală cardiovasculară.

Deces 1972: Bărbat de 70 ani, din r-nul Briceni, internat la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, angină pectorală de efort, cardiopatie mixtă.

Deces 1973: Bărbat de 66 ani, din r-nul Călărași, internat la SR Călărași. Comorbidități: ciroză hepatică.

Deces 1974: Bărbat de 67 ani, din r-nul Soroca, internat la SR Soroca.  Comorbidități: boală oncologică.

Deces 1975: Femeie de 75 ani, din r-nul Ialoveni, internată la IMU. Comorbidități: boală oncologică.

Deces 1976: Bărbat de 65 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sf. Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, ciroză hepatică.

Deces 1977: Bărbat de 59 ani, din r-nul Edineț, internat la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 1978: Femeie de 79 ani, din r-nul Basarabeasca, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, fibrilație atrială cronică.

Deces 1979: Femeie de 64 ani, din mun. Chișinău, internată la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, encefalopatie mixtă.

Deces 1980: Bărbat de 70 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la da SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: anemie, cancer.

Deces 1981: Bărbat de 68 ani, din r-nul Călărași, internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

Deces 1982: Femeie de 52 ani, din r-nul Soroca. Internată la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, pancreatită cronică.

Deces 1983: Bărbat de 43 ani, din r-nul Șoldănești. Internat la SR Șoldănești. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hepatitiă cronică toxică.

Deces 1984: Bărbat de 79 ani, din r-nul Șoldănești. Internat la SR Șoldănești. Comorbidități: hiprtensiune arterială, encefalopatie discirculatorie mixtă.

Deces 1985: Bărbat de 74 ani, din mun. Bălți. Internat la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, tromboembolia arterei pulmonare.

Deces 1986: Bărbat de 77 ani, din r-nul Dondușeni. Internat la SR Dondușeni. Comorbidități: cardiopatie mixtă, bronhopneumopate cronică.

Deces 1987: Bărbat de 71 ani, din mun. Bălți. Internat la SC Bălți. Comorbidități: ateroscleroză cerebrală, hiprtensiune arterială, gastrită cronică, pancreatită cronică, hepatită cronică, anemie.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Veteranii avertizează, înainte de parlamentare: „Kremlinul a declanșat în Moldova un război hibrid, după scenariul care a dus la războiul de pe Nistru”

Veteranii războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova din 1992, alături de văduve de război și familii ale eroilor căzuți, s-au reunit astăzi în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, acuzând Kremlinul și partidele pro-ruse din țară că au declanșat un periculos război hibrid împotriva ordinii constituționale. Într-un apel public adresat autorităților, veteranii cer retragerea necondiționată a trupelor militare ruse din stânga Nistrului, inițierea unor alianțe internaționale de apărare și măsuri pentru protejarea suveranității și parcursului european al Republicii Moldova.

„Avem un război hibrid înăuntrul țării, cu care noi trebuie să lucrăm tot așa devotați. Ei nu trag cu arme acum, dar subminează încrederea oamenilor și destabilizează. Este datoria noastră să rămânem vigilenți. Lupta nu se mai duce cu arme, dar cu fermitate morală, cu exemplu personal și cu unitate. Să apărăm valorile naționale și direcția pro-europeană a țării noastre. Cerem clasei politice, în special celor de dreapta, să unească forțele, să dea dovadă de maturitate și să ajungă la un consens pentru binele comun. Un singur vot, o singură voce, o singură direcție europeană”, a declarat Andrei Eremia, vicepreședintele organizației veteranilor.

Veteranii au adoptat o declarație publică în care solicită autorităților să întreprindă măsuri pentru garantarea securității naționale, printre care: semnarea unor acorduri bilaterale de apărare cu țările, retragerea necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova și combaterea propagandei și dezinformării.

„Adresăm acest apel într-un moment crucial, în care forțele proimperiale din Kremlin și unele formațiuni pro-ruse autohtone au declanșat un periculos război hibrid asupra orânduirii constituționale a R. Moldovei, mobilizând mijloace ostile, în dauna suveranității și securității statului. Atenționăm autoritățile și societatea că actualul război hibrid este regizat după același scenariu de la Moscova care a dus la războiul din 1991-1992. În fața pericolelor tot mai grave care amenință pacea, unitatea și viitorul nostru european, tragem un semnal de alarmă. Chemăm camarazii de luptă și pe toți concetățenii noștri la unitate, vigilență și solidaritate națională pentru a susține obiectivul strategic de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat generalul Victor Catană.

La finalul adunării, participanții au mers într-un marș pașnic către clădirea Parlamentului, unde au înmânat oficial apelul public adoptat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: