„Am citit și noi în mass-media”. Guvernul nu a fost informat despre cercetarea penală a lui Ignatiev în Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Am citit și noi în mass-media”. Guvernul nu a fost informat despre cercetarea penală a lui Ignatiev în Ucraina

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a declarat că Guvernul de la Chișinău nu a primit o înștiințare oficială din partea Kievului cu privire la cercetarea penală a pretinsului ministru al afacerilor externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Serebrian a spus că a aflat informația din presă.

În timpul unor declarații de presă din data de 17 ianuarie, Serebrian a fost întrebat dacă Republica Moldova a primit o înștiințare din partea Ucrainei în contextul informațiilor publicate în ziarul guvernamental ucrainean pe 9 ianuarie că Ignatiev este suspectat de colaborare și atentat la unitatea teritorială a Ucrainei și este citat la Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru „a primi o notificare scrisă privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni”.

Noi nu am primit o înștiințare oficială din partea colegilor ucraineni în acest sens. Am citit și noi în mass-media. Nu cunosc ca Procuratura Generală a Republicii Moldova să fi primit o înștiințare sau alte instituții de profil. Dacă au primit-o, cel puțin eu personal nu am fost informat despre ea”, a declarat Serebrian.

Pe 9 ianuarie 2024, în ziarul guvernamental ucrainean a apărut informația că responsabilul de relații externe al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, este suspectat de colaborare și atentat la unitatea teritorială a Ucrainei și că este citat la Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru „a primi o notificare scrisă privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni”. Conform Codului de procedură penală al Ucrainei, în cazul neprezentării la organul de drept, bănuitul riscă o amendă. Iar eschivarea de la prexentare este „un motiv pentru o anchetă specială înainte de proces”.

Vitali Ignatiev este originar din Ucraina și deține și cetățenia acestei țări. Din 2012 până în 2015 a fost membru al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegației transnistrene. Începând cu 2016, este șeful instituției care se ocupă de politica externă a regiunii transnistrene. Ce ar trebui să facă Moldova dacă Ucraina va cere extrădarea lui Ignatiev? NewsMaker a publicat un material la acest subiect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: