„Am foarte multe de făcut și nu am avut timp”. Ministrul Muncii explică de ce casa pe care a construit-o este pe numele părinților
Full Article 5 minutes read

„Am foarte multe de făcut și nu am avut timp”. Ministrul Muncii explică de ce casa pe care a construit-o este pe numele părinților

Nu a făcut „transferul pe documente” a casei în care locuiește de 3 ani pentru că nu a avut timp și nu a considerat că este o problemă. Cel puțin aceasta a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu cu privire la casa din Ratuș în care este stabilit împreună cu familia. Oficialul a precizat că din motiv că a avut un program încărcat nu are nici permis de conducere. „Nu este o scuză. În interesul transparenței, cu siguranță voi face aceste modificări”, a comunicat Buzu, cu referire la casa în care locuiește și este pe numele părinților. 

Ministrul a confirmat declarațiile prezentatorului emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV precum că locuiește într-o casă cu drept de abitație și că locuința este scrisă pe părinților lui. El a spus că locuința a fost construită, în mare parte, din resursele care îi aparțin lui și soției sale. Nu a reușit să facă „transferul pe documente”, a adăugat oficialul, pentru că nu a avut timp și nu a considerat că este o problemă.

Da. Deci, terenul pe care este construită casa aparține părinților mei. Casa a fost construită, în mare parte, din resursele care aparțin mie și soției mele. Casa, pe documente, aparține părinților mei. Nu am reușit să facem acest transfer de documente pentru că iarăși este un proces mai complicat. Am foarte multe de făcut și nu am avut timp, și nu am considerat că este o problemă că în documente casa aparține părinților mei atâta timp cât eu nu am lucrat într-o poziție publică până acum. (…) Declarația pe care am completat-o, atunci când am venit în funcție, a fost în conformitate cu legea. Deci, în declarație sunt expuse toate sursele de venit pe care le am, proprietățile care nu sunt atât de multe și conform legislației am indicat și casa unde locuiesc. Eu nu am pretins, nu am spus că nu am… De aceea și soția mea a comunicat foarte clar și nu văd unde este o problemă. Deci eu nu m-am mutat în această casă de când am venit în această funcție”, a menționat Buzu.

El a adăugat că s-a mutat în această casă la sfârșitul anului 2020.

Deci, eu am construit această casă împreună cu părinții mei și familia mea, și am început să locuiesc, până a veni în această funcție – de ministru. Eu cred că există o mare problemă atunci când tu accezi într-o funcție publică, cea de ministru, și atunci bunurile pe care le ai le scrii pe numele părinților sau a altor persoane. (…) Eu sunt ministru de aproape 8 luni, eu locuiesc în această casă de aproape doi ani și ceva, toate veniturile pe care eu le-am realizat pentru a face această casă le-am făcut înainte de a deveni ministru”, a declarat Buzu.

Oficialul a mai spus că urma să intre în posesia casei pe documente însă a avut un program încărcat și nu a reușit.

Eu nu am intrat în posesia casei pe documente, după care eu am transferat-o la părinți ca să ascund ceva. Ea din start așa era pentru că urma să facem acest lucru și ba era Covidul, eu am un copil mic, un program încărcat la muncă și nu am reușit. Eu nici permis de conducere nu am din faptul că nu am reușit să găsesc timp suficient să dedic acestui lucru. (…) Dar, nu este o scuză. În interesul transparenței și pentru a evita orice dubii, cu siguranță voi face aceste modificări”, a conchis el.

***

Pe 26 septembrie, liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a mers la Ratuș – localitatea de baștină a lui Alexei Buzu. Politicianul a filmat casa în stil hi-tech în care locuiește ministrul și a declarat că imobilul nu a fost indicat oficial. De menționat că în video apare și o femeie care a ieșit de pe teritoriul casei și s-a prezentat drept soția ministrului Buzu. Întrebată câți metri pătrați are casa și cum se face că Buzu a reușit să o achiziționeze, femeia a declarat că casa are 180 de metri pătrați și că a fost construită inclusiv după ce familia a accesat mai multe împrumuturi și credite.

A doua zi, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a declarat pentru NewsMaker că locuința din satul Ratuș în care trăiește ministrul Alexei Buzu a fost indicată în Declarația de avere și interese personale a acestuia, contrar afirmațiilor liderului Partidului „Democrația Acasă”. Instituția a menționat că locuința a fost obținută printr-un acord verbal de abație, motiv pentru care numele lui Buzu nu figurează în calitate de proprietar al imobilului în Declarația de avere și interese personale a acestuia. Ministerul a precizat că Buxu intenționează să-l acționeze în judecată pe Costiuc pentru denigrare și dezinformare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: