„Am luat decizia să ieșim în stradă”. Tauber a anunțat despre organizarea unui protest în ziua alegerilor locale din Bălți
Full Article 2 minutes read

„Am luat decizia să ieșim în stradă”. Tauber a anunțat despre organizarea unui protest în ziua alegerilor locale din Bălți

Deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber a anunțat despre organizarea unui protest la Bălți, pe 19 decembrie, atunci când va avea loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar. 

„Reieșind din situația creată, noi am luat decizia să ieșim în stradă și să protestăm. Bălți este simbolul luptei și eu sunt sigură că lupta noastră va influența lucrurile în toată țara”, a spus Marina Tauber într-o intervenție live pe rețelele de socializare.

Menționăm că duminică, 19 decembrie 2021, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului municipiului Bălți. Cetățenii vor trebui să aleagă între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc.

Anterior, candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: