„Am pierdut tracțiunea la avion”. Pilotul aeronavei care a aterizat forțat pe un câmp la Hâncești a explicat incidentul

Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență pe un câmp din apropierea orașului Hâncești. Incidentul a avut loc pe 22 martie. Potrivit Moldova1, pilotul avionului era Sergiu Mocanu, politician și președinte al Aeroclubului Chișinău. Acesta a declarat că la bord se afla și un pasager. Nimeni nu a avut de suferit. „În preajma localității Hâncești am pierdut tracțiunea la avion”, a comunicat Mocanu.

În seara zilei de 22 martie, Autoritatea Aeronautică Civilă anunța că o aeronavă de mici dimensiuni a fost implicată într-un incident. Instituția menționa că a fost informată despre caz printr-un apel telefonic. Autoritatea adăuga că „după recepționarea raportului oficial” urmează a fi demarate procedurile de investigare: „Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi va prelua procesul de investigare, care va fi desfășurat conform procedurilor în vigoare, cu emiterea/publicarea raportului oficial în acest sens”.

Potrivit Moldova1, pilotul avionului era Sergiu Mocanu. Acesta a declarat sursei citate că imediat a anunțat Autoritatea Aeronautică Civilă care a venit la fața locului pentru a oferi ajutor. La bord era și un pasager.

„În preajma localității Hâncești am pierdut tracțiunea la avion. Eu eram la manșa avionului. (…) Am căutat un câmp unde să aterizez și am aterizat în câmp. Acum o să lucreze o comisie care o să analizeze problema elicei, adică din ce cauză s-a întâmplat un defect. O aterizare de urgență este un exercițiu pe care piloții îl fac permanent pentru că zburăm cu avioane și tehnica e tehnică”, a comunicat Sergiu Mocanu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Le Figaro

Noua Caledonie, teritoriu francez, ar putea deveni stat. Însă nu va obține independență deplină

Susținătorii și opozanții independenței teritoriului francez de peste mări Noua Caledonie, situat pe un arhipelag din Oceanul Pacific, au semnat pe 12 iulie un acord privind crearea unui nou stat. Acordul prevede că Noua Caledonie va obține autonomie, dar nu și independență deplină față de Franța. Înainte ca documentul privind noul stat să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de Parlamentul Franței și prin referendum în Noua Caledonie.

Potrivit ziarului Le Figaro, acordul prevede că Noua Caledonie va rămâne sub controlul Franței, dar va obține statutul de stat, consacrat în Constituția franceză. „Nu există analogii pentru un astfel de aranjament statal în lume”, notează publicația, adăugând că acordul va fi supus unui referendum, care va avea loc în 2026. Ulterior, în Noua Caledonie vor avea loc alegeri.

Acordul prevede că locuitorii Noii Caledonii vor avea dreptul la dublă cetățenie — caledoniană și franceză — însă cetățenia caledoniană va fi inseparabilă de cea franceză. Statul Noua Caledonie va primi competența de a-și construi în mod independent relațiile internaționale, iar Franța se angajează să ofere sprijin pentru dezvoltarea economică a noului stat.

În plus, acordul stabilește un plan de redresare a economiei insulei, care include, printre altele, reluarea și extinderea extracției și prelucrării nichelului — principala resursă naturală a teritoriului.

Conform DW, Franța a instaurat controlul asupra Noii Caledonii în anul 1853, iar în 1946 i-a acordat acestui teritoriu colonial statutul de posesiune franceză de peste mări. Noua Caledonie este al treilea cel mai important producător de nichel din lume, însă industria se află în stare de criză, iar unul din cinci locuitori ai teritoriului trăiește sub pragul sărăciei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: