Ambasadorul SUA în Rusia a refuzat să se vaccineze cu Sputnik V. Cum și-a motivat decizia?
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA în Rusia a refuzat să se vaccineze cu Sputnik V. Cum și-a motivat decizia?

Ambasadorul SUA în Rusia, John J. Sullivan, a refuzat propunerea Ministerului de Externe de la Moscova de a se vaccina împotriva coronavirusului cu preparatul Sputnik V.  Diplomatul și-a motivat decizia prin faptul că „nu vrea să priveze de această posibilitate un cetățean rus”, informează agenția Interfax.

Anterior, ambasada SUA la Moscova a publicat pe rețelele de socializare o fotografie din timpul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Misiunea diplomatică a publicat și scrisoarea ambasadorului Sullivan pentru Moș Crăciun, prin intermediul căreia, diplomatul a menționat că „a fost cuminte”, a purtat mască de protecție și a respectat distanța fizică în contextul pandemiei. Ambasadorul i-a cerut moșului să-i aducă o crosă pentru hochei, ghete pentru alergat și vaccin împotriva COVID-19.

În aceeași manieră, Ministerul de Externe de la Moscova i-a propus diplomatului un „cadou din partea lui Moș Crăciun” – vaccinul Sputnik V, care a fost aprobat pentru imunizarea persoanelor cu vârsta mai mare de 60 de ani.

Drept răspuns, Sullivan a mulțumit pentru propunere, dar a refuzat-o, pe motiv că nu vrea să priveze un cetățean rus de posibilitatea de a fi imunizat.

„Totuși, dacă MAE-ul rus ține cont de dorințele noastre și susține că are legături cu Moș Crăciun, cel mai bun cadou ar fi eliberarea imediată a cetățenilor americani condamnați pe nedrept – Paul Whelan și Trevor Reed”, a răspuns diplomatul.

***

Un tribunal rusesc l-a condamnat, în iulie 2020, pe studentul american Trevor Reed la nouă ani de închisoare pentru că ar fi pus în pericol viețile a doi polițiști care l-au reținut după o petrecere la Moscova.

Cu o lună mai devreme, Rusia l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe cetățeanul american Paul Whelan, pentru spionaj, o acuzație pe care el o neagă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: