Ambasadorul UE la Chișinău, răspuns pentru Lavrov: „UE nu face nicio încercare să transforme R. Moldova în a doua Ucraina”
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul UE la Chișinău, răspuns pentru Lavrov: „UE nu face nicio încercare să transforme R. Moldova în a doua Ucraina”

Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a comentat pe 17 iunie, declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a menționat că țările occidentale încearcă să transforme țara noastră într-o „a doua Ucraina”. Șeful Delegației UE a negat aceste afirmații și a spus că UE ajută Moldova „să devină și mai bună”.

În mod normal noi nu comentăm declarațiile ministrului Afacerilor de Externe rus. Cu toate acestea eu aș vrea să dau un răspuns foarte clar. UE nu face nicio încercare să transforme Republica Moldova într-o a doua Ucraina și încearcă, în același timp, să susțină Republica Moldova în încercările acesteia de deveni și mai bună. UE se exprimă pentru acele valori, pentru că este o organizație care se bazează pe acele valori, dar parțial se bazează pe voința populației Republicii Moldova care au votat reprezentanții care sunt pro reformă și pro europeni. Noi suntem gata să susținem Republica Moldova în acest parcurs”, a declarat Jānis Mažeiks.

Amintim că pe 16 iunie, Lavrov a spus într-o emisiune televizată că se încearcă transformarea Republicii Moldova într-o „a doua Ucraină”, iar acest lucru este evident din abordarea „consumeristă” a actualei conduceri a ţării.

Desigur, se încearcă să se facă din Moldova a doua Ucraina”, a spus șeful diplomației ruse.

Mai mult, Lavrov a criticat comportamentul guvernării de la Chișinău.

Președinta Maia Sandu a răspuns amenințărilor lui Lavrov. Maia Sandu a mai amintit, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că Republica Moldova a anunțat cu mulți ani în urmă intenția de aderare la Uniunea Europeană.

Nu văd nicio legătură între livrările de gaze și intenția noastră de a obține statut de țară candidată. Ne dorim asta demult și am anunțat asta de mulți ani. Am făcut și niște angajamente să depunem cererea de aderare la UE”, a spus Sandu.

Menționăm că astăzi Comisia Europeană a emis un aviz în favoarea obținerii de către Moldova  statutului de țară candidat la UE. Decizia finală va fi luată la reuniunea Consiliului European, care se va desfășura în perioada 23-24 iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: