Amenzi în sumă totală de 92 500 de lei. Patru persoane din raionul Ialoveni, sancționate pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie
Full Article 2 minutes read

Amenzi în sumă totală de 92 500 de lei. Patru persoane din raionul Ialoveni, sancționate pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie

Patru persoane din raionul Ialoveni, care recent au revenit de peste hotarele țării, au fost sancționate pentru că nu au respectat măsurile de profilaxie. Suma totală a amenzilor este de 92 500 de lei. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție din Ialoveni, a mai fost investigat un caz de încălcare a măsurilor de profilaxie din partea unui agent economic, care își desfășura activitatea cu încălcarea măsurilor instituite de către autorități. În acest caz, persoana juridică, urmează a fi sancționată.

De asemenea, poliția și medicii au intervenit într-o localitate în care, o persoană revenită dintr-o zona de risc, nu a respectat regimul de izolare la domiciliu. În rezultat, persoana a fost transportată la o instituție medicală din municipiul Chișinău.

Precizăm că poliția din Ialoveni va continua să verifice teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și în carantină.

În prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 66 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 8 persoane se află în stare gravă.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: