Anchetă internă în cadrul Ministerului Apărării, după ce un soldat homosexual ar fi fost umilit și bătut
Full Article 2 minutes read

Anchetă internă în cadrul Ministerului Apărării, după ce un soldat homosexual ar fi fost umilit și bătut

Ministerul de Interne a inițiat o anchetă internă pentru a elucida toate circustanțele cazului făcut public de militarul în termen Marin Pavlescu, care în ajun a anunțat public că este homosexual și că nu se va întoarce în armată, întrucât ar fi fost supus umilințelor și ar fi fost agresat fizic. O comisie specială va verifica declarațiile tânărului și va stabili dacă într-adevăr plângerea corespunde realității.

Contactați de NM, ofițerii de presă ai Ministerului Apărării au precizat că, pe 11 noiembrie, în cadrul instituției a fost creată o comisie specială. În cadrul acesteia au fost incluși diferiți specialiști, inclusiv psihologi. Aceștia urmează să stabilească tot ce s-a întâmplat cu Marin Pavlescu în timp ce se afla în unitatea militară.

De asemenea, reprezentanții serviciului de presă dau asigurări că este primul caz de acest fel înregistrat de Ministerul Apărării.

Întrebați de NM dacă Pavlescu va fi cercetat penal pentru dezertare, reprezenții Ministerului au precizat: „Subiectul este examinat de juriști”.

***

Pe 10 noiembrie, miliarul în termen Marin Pavlescu, în vârstă de 18 ani, a publicat pe pagina sa de Instagram un video în care povestește că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu intenționează să îl facă, din cauza abuzurilor la care a fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Potrivit Codului Penal al Moldovei, dezertarea este sancționată cu amenzi între 42,5 și 47,5 mii de lei, sau până la 5 ani de privare de libertate. Militarii care dezertează pentru prima oară sunt scutiți de răspundere penală, dacă acțiunea a avut loc din cauza unor circumstanțe grave.

Mai multe detalii puteți citi în articolul (VIDEO) Un tânăr din Moldova a anunțat public că este gay și că refuză să se întoarcă în unitatea militarăarticolul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: