Andrei Spînu i-a solicitat primarului să reducă tariful pentru călătoriile cu transportul public
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu i-a solicitat primarului să reducă tariful pentru călătoriile cu transportul public

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, l-a îndemnat pe primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, să reducă tariful pentru călătoriile cu transportul public. Vicepremierul a scris pe 17 ianuarie o postare în acest sens pe rețelele de socializare.

„Recomand dlui Ivan Ceban, să reducă tariful pentru o călători cu troleibuzul, înainte de a se expune pe subiecte din domeniul energetic. Îi reamintesc că tariful la energie electrică a scăzut considerabil pe parcusul lunii decembrie”, a scris Andrei Spînu.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a anunțat că de pe 1 iulie prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în raza municipiului Chișinău este 6 lei. Prețul unui abonament lunar va fi de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni. De asemenea, unele categorii de persoane vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor, iar altele vor călători gratuit.

Cancelaria de Stat a acționat în judecată decizia CMC privind majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public din municipiul Chișinău. Reprezentanții instituției au solicitat suspendarea și anularea hotărârii care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie. Decizia a fost criticată de primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a calificat-o drept un „atac politic fără precedent asupra autonomiei locale”.

Întrunită pe 29 iunie în ședință, Comisia Situații Excepționale Chișinău a cerut Guvernului să renunțe la litigiu. Pe marginea subiectului s-a expus și Congresul Autorităților Locale din Moldova. Potrivit autorității, Cancelaria de Stat ar fi acționat „în exces”, iar cea mai bună soluție ar fi o înțelegere amiabilă între părți.

Pe 30 iunie, Curtea de Apel Chișinău a strămutat dosarul în care Cancelaria de Stat a contestat decizia Consiliului Municipal Chișinău de a majora tariful la călătoria cu transportul public municipal. Potrivit unui comunicat emis de CA, dosarul a fost strămutat pentru examinare conform competenței în Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: