ANI: Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcții
Full Article 2 minutes read

ANI: Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcții

Autoritatea Națională de Integritate a emis două acte de constatare în privința unui fost consilier local din Consiliul raional Criuleni, actualmente – șefă a direcției educație Criuleni și a secretarei Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești, care s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit ANI, fosta consilieră din cadrul Consiliul raional Criuleni a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. În perioada februarie-mai 2020, aceasta a deținut simultan mandatul de consilier și funcția de șefă a Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

În cel de-al doilea caz, secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești a exercitat concomitent funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. De asemenea, în perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.

Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflându-se în funcții publice au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților prin faptul că, având la dispoziție termenii legali prevăzuți de legislație, nu și-au soluționat stările de incompatibilitate în care s-au aflat.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: