Apă-Canal Chișinău lansează platforma de autocitire. Ce înseamnă asta pentru consumatori?
Full Article 3 minutes read

Apă-Canal Chișinău lansează platforma de autocitire. Ce înseamnă asta pentru consumatori?

SA „Apă-Canal Chișinău” lansează platforma de autocitire, prin care consumatorii beneficiază de posibilitatea transmiterii lunare a indicilor contoarelor de apă rece, amplasate la fiecare loc de consum pe care îl utilizează.

Potrivit ACC, platforma de autocitire oferă consumatorului posibilitatea de transmitere lunară a indicilor contoarelor de apă rece, în condițiile și la termenele precizate de către furnizor în factură. Astfel, consumatorul va plăti efectiv consumul real din luna respectivă. Indicii transmiși de consumator vor constitui baza de calcul a emiterii facturii. În situația în care autocitirea nu este transmisă în condițiile și în termenele indicate în factură, facturarea se va realiza pe baza consumului lunar estimativ al serviciului de alimentare cu apă.

Începând cu data de 15 iulie, Direcția comercială a întreprinderii pune la dispoziția clienților, care nu beneficiază lunar de citirea echipamentelor de măsurare, un proces de facturare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare bazat pe indexul autocitit. Această modalitate se bazează pe transmiterea de către consumator a indicilor contorului la specialistul delegat din cadrul Direcției comerciale sau prin intermediul rețelelor de socializare Viber, WhatsApp, Telegram etc.

Clientului i se va oferi opțiunea de a transmite indicii contorului, fără realizarea unor demersuri anterioare. În cuprinsul tuturor facturilor este comunicată perioada de autocitire.

Pentru utilizarea facturării pe baza autocitirii, furnizorul asigură o linie telefonică dedicată. Specialistul delegat pentru introducerea datelor autocitite în cadrul Direcției comerciale poate fi contactat de către consumatorul casnic apartamente, la numărul de telefon 062100679, iar de către consumatorul casnic din sector particular la numărul de telefon 060001663. Alți consumatori – agenți economici, sectorul de stat, gestionarii fondurilor locative – pot apel la numărul de telefon 062100729.

ACC precizează că printre beneficiile utilizării platformei de autocitire se numără excluderea erorilor în procesul de facturare, precum și facturarea continuă a consumului de apă în baza indicațiilor contoarelor de apă rece. Un alt beneficiu este excluderea intervenției angajaților întreprinderii în programul zilnic al consumatorului, astfel asigurând un grafic flexibil de citire a indicațiilor. De asemenea, este vorba despre asigurarea posibilității transmiterii indicațiilor non-stop.

Potrivit furnizorului, transmiterea indicilor auto-citiți este una dintre măsurile pe care o dețin consumatorii în cazul facturării eronate a consumului serviciului de alimentare cu apă. Consumatorii trebuie să țină cont de corectitudinea citirii indicilor contoarelor

Atunci când transmite indicii apometrului, consumatorul trebuie să scrie numele prenumele patronimicul sau denumirea, numărul contractului, contul, adresa locului de consum, numărul contorului și indicii. Dacă sunt mai multe contoare, consumatorul urmează să scrie numerele apometrelor și indicii pentru fiecare în parte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: