Încă aproape 96 000 doze de vaccin au fost aduse în România. Câți români au fost vaccinați până acum?
Full Article 1 minutes read

Încă aproape 96 000 doze de vaccin au fost aduse în România. Câți români au fost vaccinați până acum?

95 940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au ajuns pe 26 ianuarie, în România, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, scrie digi24.ro.

Etapa a doua de vaccinare a început în 15 ianuarie, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Aproape 460 000 de români au fost vaccinați anticoronavirus până acum iar peste 857 000 de români s-au programat la vaccinarea anti-COVID-19.

Președintele român Klaus Iohannis a primit deja primul său vaccin împotriva coronavirusului.

Anterior, autoritățile țării vecine au declarat că România va oferi până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohanis,  în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta a precizat că la Chișinău va veni o echipă de specialiști români care va ajuta medicii moldoveni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: