Artiști în PMAN și… focuri de artificii. Programul evenimentelor din centrul Chișinăului pentru seara de Revelion; Cum va circula transportul public 
Full Article 4 minutes read

Artiști în PMAN și… focuri de artificii. Programul evenimentelor din centrul Chișinăului pentru seara de Revelion; Cum va circula transportul public 

Pregătirile pentru seara de Revelion sunt în toi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), a anunțat primarul capitalei. Pe scena din centrul Chișinăului vor urca frații Advahov, Zinaida Julea, Nelly Ciobanu, Brio Sonores, Constantin Moscovici, Maria Iliuț, Doina Sulac, Carla’s Dreams, Satoshi, inclusiv Dara. Pe lângă concert, Primăria Chișinău a anunțat și despre un „spectacol cu focuri de artificii”, chiar dacă Guvernul a îndemnat cetățenii să renunțe la acestea. 

Artiști în PMAN și… focuri de artificii

Edilul capitalei Ion Ceban a scris pe rețelele de socializare că „pregătirile pentru seara de Revelion sunt în toi în Piața Marii Adunări Naționale”.

Veniți în această seară în inima Chișinăului pentru a petrece Revelionul cu urături, dansuri, cântece populare și piese moderne ale îndrăgiților artiști și colective. Au rămas ore numărate până la spectacolul excepțional din Piața Marii Adunări Naționale ce va marca trecerea dintre ani. Seara dedicată Revelionului va începe în inima Chișinăului încă de la ora 20.30, când de pe scena celui mai mare Târg de Crăciun din țară vor răsuna urături și piese ale îndrăgiților artiști și ale colectivelor de muzică populară”, a comunicat primarul.

Reprezentanții Primăriei Chișinău au publicat programul evenimentelor din Piața Marii Adunări Naționale.

20:30-21:00 – Concert de fanfară Orchestra Moș Crăciunilor;

21:00-21:30 – Frații Advahov și Zinaida Julea;

21:30-22:00 – Orchestra Moși Crăciunilor și Show-balet „Flash”;

22:00-23:45 – Orchestra de muzică populară „Fluieraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț.

Cete de Urători – „Crenguță de Iederă”; Romanița”; „Ialoveneanca”; Colectiv folcloric din România.

Soliști: Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Maria Iliuț, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac;

23:45-00:00 – Urare pentru Chișinău.

Urători – Andrei Porubin, Alex Luca și Mihai Teodor.

00:00-00:15 – „Urare de viață lungă”; Soliștii: „Brio Sonores”, Doina Sulac, Nelly Ciobanu, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Lenuța Gheorghiță, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Veta Ghimpu-Munteanu și „Romanița”, „Ialoveneanca” și Măști populare (România).

Reprezentanții Primăriei Chișinău au adăugat că „după spectacolul cu focuri de artificii pe scena din PMAN vor cânta invitații speciali”.

00:15-01:00 – Carla’s Dreams;

01:10-01:50 – Satoshi;

02:00-02:45 – Dara.

Cu va circula transportul public în noaptea de Revelion

În noaptea de Revelion, transportul public municipal care traversează PMAN va circula cu program prelungit.

Începând cu 31 decembrie, ora 14:00, și până pe 1 ianuarie, ora 07:00, va fi sistată circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. A. Pușkin. Troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente.

În noaptea dintre ani, rutele de troleibuz: nr.  8, nr. 10, nr. 12, nr. 22 și nr. 25, dar și liniile de autobuz nr. 5, nr. 9, nr. 26, vor activa până la ora 01:00.

Totodată, unele rute suburbane de autobuz – nr. 4, nr. 6, nr. 14, nr. 15, nr. 24, nr. 33, nr. 38, nr. 39, nr. 44, nr. 46 și nr. 47 – vor efectua curse suplimentare.

***

Câteva zile în urmă, reprezentanții Guvernului au îndemnat cetățenii să renunțe la utilizarea focurilor de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă. Purtătorul de cuvânt al Executivului Daniel Vodă declara că substanțele chimice și particulele fine eliberate în aer în timpul detonării focurilor de artificii pot contribui la poluarea aerului, afectând calitatea acestuia și având impact negativ asupra sănătății respiratorii a populației.

Iar pe 31 decembrie, Agenția de Mediu a raportat că în ultimele zile, în capitală, se simte un miros intens de fum. Potrivit instituției, concentrațiile de poluanți au înregistrat valori mai mărite ca de obicei. Autoritatea a recomandat cetățenilor să evite folosirea focurilor de artificii sau a altor produse pirotehnice iar persoanele cu maladii cardiace sau pulmonare, copiii, femeile însărcinate și bătrânii – să-și scurteze plimbările în aer liber.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: