Tiraspolul s-a adresat direct Moscovei în legătură cu scăderea volumului de gaz care ajunge în regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul s-a adresat direct Moscovei în legătură cu scăderea volumului de gaz care ajunge în regiunea transnistreană

Așa-numiții deputați din Transnistria au adoptat un apel către Consiliul Federației și Duma de Stat a Federației Ruse. Ei atrag atenția asupra situației din regiunea transnistreană cu privire la scăderea livrărilor de gaze naturale din Rusia. 

„Sperăm că, cu ajutorul partenerilor noștri ruși, al colegilor noștri ruși, vom putea găsi formula care poate stabiliza, iar situația va continua să se dezvolte normal”, a spus Victor Guzun, așa numitul șef al comitetului de politică economică, comunică postul de televiziune TSV din Transnistria.

Precizăm că pe site-ul așa-numitului lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, pe 17 octombrie, a fost dat publicității un comunicat potrivit cărui concernul rus Gazprom a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat în Transnistria: în octombrie cu 30%, iar în noiembrie cu 40% față de perioada similară a anilor trecuți.

Pe 21 octombrie, așa zisele autoritățile de la Tiraspol au decis instituirea stării de urgență economică pe întreg teritoriul transnistrean, până pe data de 1 noiembrie. Motivul instituirii stării de urgență economică este „apariția unei crize economice generale severe, exprimată prin scăderea critică a producției, stagnarea sub-utilizării capacităților de producție sau dezvoltarea necontrolată a proceselor de stagflație”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: