Tiraspolul s-a adresat direct Moscovei în legătură cu scăderea volumului de gaz care ajunge în regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul s-a adresat direct Moscovei în legătură cu scăderea volumului de gaz care ajunge în regiunea transnistreană

Așa-numiții deputați din Transnistria au adoptat un apel către Consiliul Federației și Duma de Stat a Federației Ruse. Ei atrag atenția asupra situației din regiunea transnistreană cu privire la scăderea livrărilor de gaze naturale din Rusia. 

„Sperăm că, cu ajutorul partenerilor noștri ruși, al colegilor noștri ruși, vom putea găsi formula care poate stabiliza, iar situația va continua să se dezvolte normal”, a spus Victor Guzun, așa numitul șef al comitetului de politică economică, comunică postul de televiziune TSV din Transnistria.

Precizăm că pe site-ul așa-numitului lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, pe 17 octombrie, a fost dat publicității un comunicat potrivit cărui concernul rus Gazprom a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat în Transnistria: în octombrie cu 30%, iar în noiembrie cu 40% față de perioada similară a anilor trecuți.

Pe 21 octombrie, așa zisele autoritățile de la Tiraspol au decis instituirea stării de urgență economică pe întreg teritoriul transnistrean, până pe data de 1 noiembrie. Motivul instituirii stării de urgență economică este „apariția unei crize economice generale severe, exprimată prin scăderea critică a producției, stagnarea sub-utilizării capacităților de producție sau dezvoltarea necontrolată a proceselor de stagflație”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: