Așa-zisul atac asupra lui Putin – pretext pentru Kremlin? Podoleak: Rusia pregătește în mod clar un act terorist la scară largă
Full Article 2 minutes read

Așa-zisul atac asupra lui Putin – pretext pentru Kremlin? Podoleak: Rusia pregătește în mod clar un act terorist la scară largă

Consilierul șefului biroului președintelui ucrainean, Mihail Podoleak, susține că Federația Rusă ar pregăti un atac terorist la scară largă și că așa-zisul atac asupra vieții președintelui rus, Vladimir Putin, ar reprezenta, de fapt, un pretext pentru Moscova. Reacția oficialului ucrainean vine după ce Rusia a acuzat Ucraina că ar fi încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin, cu scopul de a-l omorî.

„În ceea ce privește dronele deasupra Kremlinului. Totul este previzibil… Rusia pregătește în mod clar un act terorist la scară largă. De aceea, reține mai întâi un grup mare de așa-ziși sabotori în Crimeea, iar apoi demonstrează „drone deasupra Kremlinului”, a declarat Podoleak, citat de Ukrainskaia Pravda.

Oficialul ucrainean susține că Ucraina poartă un război „exclusiv defensiv” și că nu atacă obiecte de pe teritoriul Rusiei, or, potrivit lui Podoleak, acest lucru nu ar rezolva nicio problemă militară.

Consilierul șefului Oficiului prezidențial de la Kiev a menționat că conducerea Ucrainei urmărește cu interes „creșterea incidentelor și exceselor care au loc în diferite părți ale Federației Ruse”.

„Apariția unor vehicule aeriene necunoscute fără pilot la instalațiile energetice sau pe teritoriul Kremlinului poate indica doar activitatea terestră a forțelor de rezistență locale”, a subliniat Podoleak.

Precizăm că Moscova susține că, în noaptea de 3 mai, Ucraina a încercat să atace cu drone reședința de la Kremlin a lui Vladimir Putin, cu scopul de a-l omorî. Potrivit informațiilor, presupusul atac nu a fost dus până la capăt, iar liderul rus nu a avut de suferit. Kremlinul a descris atacul drept o „acțiune teroristă planificată” și „un atentat împotriva președintelui rus în ajunul „Zilei Victoriei”.

Kievul a respins, însă, acuzațiile Moscovei. Purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean, Serghei Nichiforov, a declarat pentru BBC că ținta Ucrainei este eliberarea teritoriilor ocupate de armata rusă, nu Moscova.

„Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului, dar așa cum a declarat în repetate rânduri președintele Zelenski, Ucraina își îndreaptă toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii, nu pentru a le ataca pe cele străine”, a spus Serghei Nichiforov în reacție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: