Astăzi are loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți
Full Article 2 minutes read

Astăzi are loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți

Astăzi, 19 decembrie are loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cetățenii vor trebui să aleagă între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc.

Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 până la 21:00. Pentru acest scrutin, Comisia Electorală Centrală (CEC) a tipărit 102 105 buletine de vot.

Anterior, cel de-al doilea tur de scrutin din 5 decembrie a fost suspendat de CEC.

Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: