„Așteptăm să-și depună demisia”. Deputatul PAS Radu Marian reacționează la scandalul din jurul ombudsmanului
Full Article 2 minutes read

„Așteptăm să-și depună demisia”. Deputatul PAS Radu Marian reacționează la scandalul din jurul ombudsmanului

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție, după ce avocata poporului, Natalia Moloșag, a anunțat că ia în calcul să-și dea demisia din funcție după ce organele de drept se vor expune cu privire la controlul efectuat la oficiul Avocatului Poporului. Solicitată de AGORA, fracțiunea PAS a declarat că acesta este un caz de demisie. 

 „Este clar că ea a greșit din foarte multe privințe. Așteptăm să-și depună demisia, după finalizarea controlului. Ar fi logic probabil să-și dea demisia. Sunt foarte multe semne de întrebare”, a spus deputatul Radu Marian.

Amintim că Avocata Poporului Natalia Moloșag a anunțat pe 1 decembrie că va examina posibilitatea de a demisiona din această funcție, doar după ce o comisie va finaliza inventarierea generală la nivel instituțional, iar rapoartele vor fi transmise organelor de drept. Moloșag susține că au fost constate mai multe nereguli, iar pentru a fi „trecute cu vederea” a fost pornită o campanie de denigrare a imaginii sale.

Natalia Moloșag afirmă că atacurile asupra sa nu contenesc încă de la numirea sa în funcție, fiind alimentate și de calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Procuraturii.  Moloșag a declarat că ar fi fost acuzată și pentru faptul că aș fi intervenit în proces, în calitate de intervenient, în dosarul lui Viorel Morari.

Ombudsmanul a fost atrasă într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut deja demisia ombudsmanului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: