Atacul Rusiei împotriva Ucrainei, auzit din Moldova. Chișinăul infirmă că rachetele ar fi survolat spațiul nostru aerian
Full Article 2 minutes read

Atacul Rusiei împotriva Ucrainei, auzit din Moldova. Chișinăul infirmă că rachetele ar fi survolat spațiul nostru aerian

Trupele ruse au lansat un nou un atac masiv asupra Ucrainei cu rachete și drone, în noaptea de 29 martie. Poliția de Frontieră anunță că, în jurul orei 05:40, patrulele de la vămile Ocnița, Otaci, Cosăuți și Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei. Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea graniței cu Republica Moldova, au avut loc trei lansări de rachete. Poliția de Frontieră infirmă, însă, informațiile potrivit cărora două rachete ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, în timpul atacului împotriva Ucrainei

„Cu privire la informația că rachete rusești ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în cursul nopții trecute, dorim să menționăm că toate sistemele de supraveghere și monitorizare a spațiului aerian nu au detectat nicio intrare neautorizată, un aspect confirmat și de autoritățile ucrainene”, anunță Poliția de Frontieră.

Menționăm că avertizarea de raid aerian a sunat în toată Ucraina, pe parcursul nopții. Din cauza atacului, Polonia a ridicat avioanele în aer, iar România a anunțat că o dronă s-a prăbușit pe teritoriul său.

După cum a raportat Ukrenergo, ținta atacului rusesc a fost infrastructura energetică a țării. În timpul atacului, centralele termice și hidroelectrice din regiunile centrale și de vest ale Ucrainei au fost avariate.

Autoritățile ucrainene anunță cel puțin șase oameni au avut de suferit în urma atacului, inclusiv o fetiță de cinci ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: