Aterizare nereușită cu parapanta, în apropiere de Molovata. O pasageră a avut de suferit
Full Article 2 minutes read

Aterizare nereușită cu parapanta, în apropiere de Molovata. O pasageră a avut de suferit

O femeie a suferit o leziune, în urma unei aterizări cu parapanta, care a avut loc în după-amiaza de 7 noiembrie, în raionul Dubăsari. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a confirmat aterizarea nereușită, însă a precizat că pilotul aparatului de zbor deține licența și calificările necesare.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16:00, în zona de decolare/ aterizare LUPG 02, amplasată în apropierea localităților Molovata și Mărcăuți. În momentul aterizării, după un zbor cu parapanta, în tandem, pasagera a suferit o leziune a țesuturilor moi.

„Pilotul parapantei deține calificările necesare, având toate Licențele și Certificatele valabile. Autoritatea Aeronautică Civilă a fost notificată imediat de către pilot, circumstanțele producerii evenimentului aeronautic urmând a fi cercetate de către Comisia de investigații a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, au precizat reprezentanții AAC.

Contactat de NM, ofițerul de presă al raionului Dubăsari, Elena Băetrău, a precizat că oamenii legii nu au fost alertați, însă s-au autosesizat și vor stabili toate circumstanțele producerii incidentului.

***

Zborul cu parapanta este un sport aeronautic recreativ sau competițional. Parapanta face parte din categoria aparatelor de zbor dirijabile ușoare. În Moldova, prețul unui zbor de 15-20 min este 400 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: