Au băut alcool și s-au urcat la volan: Doi șoferi au provocat accidente la Durlești și Sângerei, soldate cu victime
Full Article 2 minutes read

Au băut alcool și s-au urcat la volan: Doi șoferi au provocat accidente la Durlești și Sângerei, soldate cu victime

Doi șoferi sunt cercetați penal, după ce au provocat, în ultimele 24 de ore, accidente rutiere, soldate, inclusiv, cu victime. Testați alcoolscopic, ambii șoferi s-au dovedit a fi în stare de ebrietate. Inspectoratul General al Poliției (IGP) bate un semnal de alarmă și le recomandă șoferilor să nu urce la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IGP, unul dintre accidente a avut loc în jurul orei 18:00, în localitatea Mîndreștii Noi din raionul Sîngerei. Localnicii au observat mașina care s-ar fi deplasat haotic pe traseu, iar ulterior a tamponat lateral un alt automobil. La scurt timp șoferul a fost identificat de polițiști, acesta fiind un bărbat de 38 de ani. În rezultatul testării alcoolscopice s-a constatat că acesta se afla în stare de ebrietate avansată cu o concentrație de 1,10 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Un alt accident rutier a fost înregistrat în jurul orei 01:00 în Durlești, soldat cu o persoană a decedat. La fața locului polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil, având ca pasageri doi bărbați de 34 și 38 de ani, ar fi pierdut controlul mașinii tamponându-se într-un gard din piatră. În urma impactului, pasagerul de 38 de ani a decedat pe loc, iar celălalt pasager a fost transportat la spital. Fiind testat alcoolscopic s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate, cu 0,70 mg/l alcool în aerul expirat.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, pe caz fiind pornită o cauză penală.

„Poliția recomandă repetat șoferilor să nu urce la volan, dacă au consumat alcool. Amintim că siguranța în trafic este responsabilitatea tuturor” – este apelul IGP.

Amintim că, din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: