„Au devenit victime”. Reacția lui Igor Dodon privind plecarea mai multor deputați din PSRM
Full Article 3 minutes read

„Au devenit victime”. Reacția lui Igor Dodon privind plecarea mai multor deputați din PSRM

Ex-președintele Igor Dodon s-a arătat revoltat de plecarea mai multor deputați din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și alăturarea acestora la „Mișcare pentru Popor”. El zice că acest „haos va dispărea când ne vom reîntâlni cu toți cei care vor cu adevărat să lupte, indiferent de ce partid sunt”.

Igor Dodon spune că și-a imaginat altfel consolidarea forțelor de opoziție.

„Nu prin migrarea organizațiilor de partid, nici prin furtul deputaților. Nu prin mituirea liderilor din teritorii și distrugerea stângii politice. Cu toate acestea, din păcate, asta este exact ceea ce se întâmplă acum. Opoziţia pare slabă şi divizată, inclusiv la sugestia unor presupuşi lideri fugari”, scrie politicianul.

Potrivit fostului președinte, partidele din opoziție trebuiau „să creeze un front comun de luptă, nu să concureze între ele”.

„Partidele de opoziție trebuiau să comunice, să-și arate caracterul, să creeze un front comun de luptă și să nu concureze între ele și să se lovească în spate, jucând în secret cu autoritățile. Regret că unii deputați PSRM au devenit victime ale unor scenarii care se desfășoară în favoarea PAS. Cu toate acestea, acest haos va fi oprit într-o zi. Și astăzi înțeleg din ce în ce mai mult că haosul din opoziție va dispărea când, la revenirea la politica activă, ne vom reîntâlni cu toți cei care vor cu adevărat să lupte, indiferent de ce partid sunt. Oamenii vor claritate și autoritate politică. Schimbarea este inevitabilă”, a adăugat Dodon.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor (PSRM). Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor.

Ulterior, deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plec din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Ea va rămâne deputat independent, dar se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Totodată, deputatul PSRM, Gaik Vartanean, părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban.

De asemenea, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 de mii de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

Socialistul Vlad Batrîncea anunță că-i va acționa în judecată pe deputații care au părăsit fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și s-au alăturat „Mișcării pentru Popor”. Parlamentul susține că colegii lui „au cedat promisiunilor dulci”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: