Autoritățile din Moldova elaborează cadrul legal care va facilita interacțiunea online cu instituțiile publice
Full Article 2 minutes read

Autoritățile din Moldova elaborează cadrul legal care va facilita interacțiunea online cu instituțiile publice

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat în cadrul Summitul-ui Global al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (OGP Global Summit) că transparența și eliminarea corupției din sistemul public, reprezintă angajamente cheie ale Guvernului față de cetățeni.  Totodată, șefa Executivului a anunțat că în prezent, se elaborează cadrul legal care va facilita interacțiunea online cu instituțiile publice. 

Natalia Gavrilița a participat astăzi la Summitul Global al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă. Evenimentul, ajuns la cea de-a zecea ediție, a avut loc în format online și a fost găzduit în anul curent de către Republica Coreea. În luarea sa de cuvânt, Gavrilița a accentuat că digitalizarea este o altă prioritate a Guvernului.

„Soluțiile digitale ar trebui să fie o normalitate în relația statului cu cetățenii, mediul de afaceri și societatea civilă. Digitalizarea serviciilor publice va spori transparența, fiind un instrument excelent pentru atenuarea riscului de corupție”, a declarat Natalia Gavrilța.

În prezent autoritățile statului elaborează cadrul legal care va facilita interacțiunea online cu instituțiile publice.

„Acum suntem în proces de revizuire și actualizare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă Moldova 2030, iar funcționarii publici lucrează îndeaproape cu experți din societatea civilă la acest proiect important. Aceeași abordare este și în cadrul ministerelor în procesul de elaborare a politicilor”, a punctat prim-ministrul.

Totodată, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul Republicii Moldova este deschis față de implicarea, în sistemul de administrație publică, a membrilor diasporei cu experiență profesională în companii și organizații occidentale. În acest scop, în prezent, se elaborează un program național pentru stimularea implicării diasporei și facilitarea integrarii cetățenilor Republicii Moldova.

Summitul Global al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă reunește șefi de guverne din mai multe state, reprezentanți ai societății civile, ai organizațiilor nonguvernamentale

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: