Autoritățile vor intensifica controlul curățeniei în Chișinău. Săptămâna trecută au fost aplicate 47 de amenzi
Full Article 2 minutes read

Autoritățile vor intensifica controlul curățeniei în Chișinău. Săptămâna trecută au fost aplicate 47 de amenzi

Autoritățile municipale vor intensifica acțiunile de control pentru asigurarea salubrizării și curățeniei în municipiul Chișinău. O solicitare în acest sens a fost făcută de către primarul capitalei, Ion Ceban.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe rețelele de socializare că a solicitat instituțiilor care asigură menținerea ordinii publice să intensifice raziile în parcuri și în zonele unde s-au acumulat gunoiști ilegale pentru a sancționa persoanele care nu respectă Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău.

„Sunt pentru sancționarea mai dură a celor care fac dezordine în oraș”, a scris edilul capitalei, adăugând că “persoanele needucate pot fi disciplinate doar prin mustrare”.

Potrivit oficialului, în perioada 2-8 noiembrie au fost întocmite 47 de procese contravenționale, dintre care trei au fost înmânate unor persoanelor juridice, după ce au încălcat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei.

Anterior, municipalitatea a anunțat că va mări numărul angajaților în corpul gardienilor publici care vor avea dreptul de sancționare contravențională a celor care încalcă ordinea publică.

Conform prevederilor stipulate în noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, vor fi aplicate amenzi de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice și până̆ la 9000 de lei, pentru persoanele juridice. De asemenea, persoanele fizice pot fi pedepsite cu muncă neremunerată în folosul comunității.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: