„Avem mult de lucru”. Maia Sandu, la doi ani de când Moldova a depus cererea de aderare la UE
Full Article 2 minutes read

„Avem mult de lucru”. Maia Sandu, la doi ani de când Moldova a depus cererea de aderare la UE

Șefa statului Maia Sandu a amintit că pe 3 martie 2024 se împlinesc doi ani de când Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Potrivit Maiei Sandu, în acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare. Mai avem mult de lucru, a adăugat președinta. 

„Exact acum doi ani, la 3 martie 2022, am semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile noastre susținute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Șefa statului a adăugat că „avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse”.

„Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, se mai arată în mesajul președintei.

***

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe 3 martie 2022. Pe 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar pe 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată. La sfârșitul anului trecut, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: