Avocatul familiei Ceaus: Fostul judecător ucrainean este ținut captiv
Full Article 2 minutes read

Avocatul familiei Ceaus: Fostul judecător ucrainean este ținut captiv

Avocatul familiei Ceaus, Alexandr Vişnevski, susține că fostul judecător ucrainean este ținut captiv și impus să citească declarații scrise de răpitorii săi, informează portalul Украинская правда.

Avocatul, dar și familia lui Ceaus sunt de părere că ex-judecătorul ucrainean vorbește într-un mod care nu îi este firesc. Aceștia au mai remarcat că Ceaus nu este îmbrăcat în hainele sale. Vișnevski a mai precizat că Ceaus nu știe cum să creeze canale pe Telegram.

Menționăm că astăzi, 17 mai, o înregistrare video cu fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus a apărut pe un canal de Telegram. Bărbatul susține că nu a fost răpit.

Ceaus a spus că se simte bine și este în siguranță, dar nu poate să divulge locul aflării sale. Fostul judecător a mai anunțat că se va prezenta la autoritățile din Ucraina împreună cu avocații săi.

***

Amintim că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Potrivit poliției, bărbatul de 54 de ani a fost răpit din curtea blocului în care locuia.

Într-un briefing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția a reținut un suspect și deține probe care demonstrează implicarea unor cetățeni străini în răpirea magistratului ucrainean. Aceștia ar fi părăsit deja Republica Moldova. Voicu și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

La ședința parlamentului din 9 aprilie a fost constituită o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean.

Pe 9 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că a fost reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător Nicolae Ceaus. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: