A apărut o înregistrare video cu fostul judecător ucrainean Ceaus. Bărbatul susține că nu a fost răpit (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

A apărut o înregistrare video cu fostul judecător ucrainean Ceaus. Bărbatul susține că nu a fost răpit (VIDEO)

O înregistrare video cu fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus a apărut pe un canal de Telegram. Bărbatul susține că nu a fost răpit.

Ceaus a spus că se simte bine și este în siguranță, dar nu poate să divulge locul aflării sale. Fostul judecător a mai anunțat că se va prezenta la autoritățile din Ucraina împreună cu avocații săi.

De asemenea, Ceaus a precizat că ar fi fost răpit în 2016. „Sunt gata să pun la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile despre persoanele care m-au răpit și reținut din 2016. Aceștia sunt oameni foarte influenți și sunt nevoit să cer autorităților noastre să-mi ofere garanții de securitate”, se mai arată în mesajul fostului judecător.

Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a declarat pentru NM că aceste imagini video sunt „foarte ciudate”. „Este dificil să spun dacă sunt adevărate sau nu, dar are ochii foarte triști”, a spus Balan.

A apărut o înregistrare video cu fostul judecător ucrainean Ceaus. Bărbatul susține că nu a fost răpit (VIDEO)

Precizăm că înregistrarea video a apărut astăzi, 17 mai. Tot astăzi, premierul interimar Aureliu Ciocoi se află într-o vizită oficială la Kiev. Anterior, NM a scris că Ciocoi ar urma să discute cu autoritățile din țara vecină inclusiv despre răpirea de pe teritoriul Moldovei a ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Reprezentanții Ministerului de Externe nu au confirmat această informație, însă au precizat că Ciocoi va participa la o întâlnire în format trilateral.

***

Amintim că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Potrivit poliției, bărbatul de 54 de ani a fost răpit din curtea blocului în care locuia.

Într-un briefing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția a reținut un suspect și deține probe care demonstrează implicarea unor cetățeni străini în răpirea magistratului ucrainean. Aceștia ar fi părăsit deja Republica Moldova. Voicu și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

La ședința parlamentului din 9 aprilie a fost constituită o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean.

Pe 9 mai, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat că a fost reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător Nicolae Ceaus. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: