Banca Mondială va susține mediului de afaceri din Republica Moldova pentru a depăși criza pandemică
Full Article 2 minutes read

Banca Mondială va susține mediului de afaceri din Republica Moldova pentru a depăși criza pandemică

O echipă de experți ai Băncii Mondiale va efectua expertiza planului de acțiuni anticriză elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). De asemenea, Banca Mondială va oferi finanțări adiționale în cadrul proiectelor în derulare și celor noi pentru susținerea mediului de afaceri atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în perioada de post-criză. Cel puțin, acest fapt reiese dintr-un comunicat publicat de MEI.

Potrivit sursei citate, ministrul Economiei, Serghei Railean a discutat cu Anna Akhalkatsi, reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova despre oportunitățile de susținere a mediului de afaceri în contextul crizei pandemice. De asemenea, Railean a solicitat acordarea unui sprijin suplimentar din partea Băncii Mondiale, în special de acces la finanțare pentru întreprinderile moldovenești atât în perioada de criză, cât și de post-criză.

La rândul său, reprezentantul Băncii Mondiale a dat asigurări că echipa sa de experți va interveni cu expertiza planului de acțiuni anticriză elaborat de Ministerul Economiei, dar și cu finanțări adiționale în cadrul proiectelor în derulare și celor noi pentru susținerea mediului de afaceri atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în perioada de post-criză.

Totodată, Anna Akhalkatsi a menționat că recent bordul băncii a aprobat mobilizarea unor resurse în valoare de circa 150 miliarde de dolari în următoarele 15 luni, pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să atenueze impactul asupra economiei mondiale cauzat de pandemia de noul tip de coronavirus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: